nagyanyám
amikor azt mondta a tanár,
töröljem tisztára a táblát
én boldogan tüntettem el az
összes ánégyzetet
kifújtam a benzingőzt
és lenyeltem a várost
a nyarak nagyanyámmal falun
a templomi misék ellenére is
totális nirvánaprogram:
meggyfák tetején
estike virággal
cseresznyével a markomban
a sült paprika tojással reggelit utáltam
a paprikát a tányér szélére piszkáltam
"a fene az úri beledbe!" kiabált velem
máskor "bürgefiúm", úgy szeretgetett
a feketeeper és a tyúkszar mocskát
a városba vittem talpamon és dicsőséget,
hogy borjúban mindig legyőztem
nem hagyja pedig már rég halott
de mégis folyton játszik velem
cinkelt lapokkal
mint dobozba zárt egér
átrágom magam a karton-világon
csak remélem
van még a sparhelten sült paprika
és tojásmaradék
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-30 20:14:21
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-18 19:44:41