A vályogvető balladája
"Mert újabb gond a hazatérés,
s nekem, ki már mindent föladtam,
új terveim vannak e fallal..."
G. XI. tábla
Szakadatlan hallja messzi
Szárnyak morajlását:
Éjjel-nappal falakat épít.
Égőrlők közt sívó
Homok csikorgását:
Éjjel-nappal falakat épít.
Nem a könny, ámde a tenger!
Éjjel-nappal falakat épít.
Ha gátja, harmadrésznyi ember!
Éjjel-nappal falakat épít.
Nappal épül, estére omlik:
Éjjel-nappal falakat épít.
Éjjel épül, hajnalra omlik:
Éjjel-nappal falakat épít,
Hull ő is. Többé nincsen mása!
Éjjel-nappal falakat rombol.
Kétharmad pokol ragyogása.
Éjjel-nappal falakat rombol.
Szíve gyöngül emberszótól.
Éjjel-nappal falakat rombol.
Érintésre elporlótól.
Éjjel-nappal falakat rombol.
Ki vész, már csak az öleli.
Éjjel-nappal falakat rombol.
De a halál elkerüli.
Éjjel-nappal falakat rombol.
Nyitva gyehennák kapuját,
Éjjel-nappal falakat rombol.
Kanócot gyújt holtakon át.
Éjjel-nappal falakat rombol,
Ég-le mind. Szemhéj s a tályog,
Éjjel-nappal falakat épít.
Tapasza szivárvány-vályog.
Éjjel-nappal falakat épít.
Szárny robaja, belső termek.
Éjjel-nappal falakat épít.
Sívó homokon a gyermek
Éjjel-nappal falakat épít.
Ég kamrája pitvarostul.
Éjjel-nappal falakat épít:
Ha kert, ha fal: legyen Éden - s csak Ők!
S csak ő, ki belepusztul.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-24 11:58:43
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-07 11:58:49