Üvegfilm
Elmúlt, halott hangok hívogatása
télutó gallyai közt ez a hárfa.
Menjünk! A kerítés mögött senki se hív.
Kudarcban változik leggyorsabban a szív.
Szürke füveken sárga ég, hideg virág.
Gömbölyű kéknek gyors repedése az ág.
Fülembe tódulnak kis hanglidércek.
Fehérlenek filmemen az almababák.
Tud-e a gyökérről fenn a virág?
Virágért bújik ott lenn a gyökér?
Csillagvirágba dermed üvegem
falán a téli lobbanó fehér.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2003