A jó nép
Egész életedben dolgoztál,
nyugdíjra még sem elég?
Sebaj! csak harc ne legyen.
Békét akar a jó nép!
Politikus villákat épít,
fenn a Gellért hegyen épp?
Sebaj! csak harc ne legyen.
Békét akar a jó nép!
Sok képviselő pofátlanul
magának hasznot remél?
Sebaj! csak harc ne legyen.
Békét akar a jó nép!
A bank nevetve kizsákmányol,
kamatokat emel MÉG!
Sebaj! csak harc ne legyen.
Békét akar a jó nép!
Munkahelyeden kihasználnak?
Te dolgozz, akár a gép?
Sebaj! csak harc ne legyen.
Békét akar a jó nép!
Ketten güriztek egy négy tagú
családban, még sem elég?
Sebaj! csak harc ne legyen.
Békét akar a jó nép!
Hazánkfia hazudik, lop, csal,
még sem tiszta még a kép?
Sebaj! csak harc ne legyen.
Békét akar a jó nép!
Ébredj már fel, drága jó Magyar Nép!
Nyisd ki bölcs, öreg szemed!
Ha sok kis akarat eggyé válik,
a jövő csak jobb lehet,
ha a kesztyűt felveszed.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-13 13:35:04
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-13 13:35:04