kapaszkodva
… kapaszkodva Apám eres kezeit látom,
már sajátomként tördelem,
de megtenni bármily nehéz, nem alázat,
élni szülőföldemen.
Anyám keze meleg.
Sok láthatatlan mozdulattól heves.
Nem értem, hogy tarthat ennyi mindent benne…
(most) hét pohár víz, hét tányér leves.
Az érintései kellenek.
Vállamhoz érve is különleges.
Betegség, fájdalom.. mintha felemelne,
kérve, követelve, hogy nevess.
Ha félt, hát rejtetten remeg,
ujjai begyével könnyedén altat el,
intéseit szemem érti meg,
s ő apró szorításával felel.
… kapaszkodva Apám eres kezeit látom,
már Anyámét is mellé képzelem.
Van hasonlóság, és az egyik magyarázat:
rá/ébredező kézfejem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-07 00:02:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-07 00:02:09