apám
a napok futnak,
zongorán ujjak,
disszonáns ébredés,
sárgabarackdzsem
és vajaskenyér,
aztán már csak pontozok, aláhúzogatok,
sárga fluorescens szövegkiemelővel
próbálom kiemelni a lényeget,
hogy is van ez?
élek,
apám ötvenezer spermája
rohant esztelenül a csatába
anyám egyetlen petesejtjéért,
annyiszor végiggondoltam,
ha nem az a szerencsés győz,
ha lemarad épp a cél előtt,
feladja, vagy elpusztul,
megroggyan a győzelem félelmétől,
akkor hasonlítottam volna
legjobban apámra,
és apám?
a napok futnak,
zongorán ujjak,
nézem a csillagok halmazát,
kusza csillagképek,
kos öklel bikát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-25 20:34:55
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-25 20:34:55