Azért ír az ember
Szonettnek indul, látod, ez a vers is,
rövid, tömör, és végig jambikus,
koldulni jár, és azt mondja a dervis,
hogy hátulsó pár, mind előre fuss!
Mert verseket csak azért ír az ember,
hogy megmutassuk, hol van szakadék,
és körülálljuk mind, mind türelemmel,
szorosan fogva szomszédunk kezét.
Ez jelképezi összetartozásunk,
akadályozza, hogy egymásnak ártsunk,
közülünk senki, senki sem különb,
mert „egyik ember annyi, mint a másik”,
mélységekből is fel, a fényre vágyik,
ameddig végleg ráhull a göröngy.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-04 07:53:51
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-04 07:53:51