Rohanok ki a nyárból
Ismét nehezebben világosodik,
később kerül így sor a kakasszóra,
a kakas uralja mindig a reggelt,
mintha ismerné, hogyan jár az óra.
Kisajátítja a felkelő napot,
hűséges kutyám őrzi éjszakámat,
távol egy csillag hunyorog az égen,
lehet, hogy ott is kakasszóra várnak.
Örökké csapongok ég és föld között,
nagyon bizonytalan, meddig tehetem,
egyre nehezebb a világosodás,
és mindig kisebb az esélyem nekem.
Törvény szerint rohanok ki a nyárból,
békés, szomorú őszi séták jönnek.
Készülni kell, a Nagy Révész, ha szólít,
az átkelésnél ne várjon rám többet!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-23 08:31:23
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-23 08:31:23