sercli és torma
( a vers alapötletéért köszönet Korányi Mátyásnak)
tanulni jöttem nem virággal
párbeszélni a nagyvilággal
omlós kalácsba sem harapva
beszálltam minden virradatba
kalácsnak omlós éhe bennem
tűréshatárom számszerűen
mikor kivált én elvegyültem
és faltam úgy hogy mégsem ettem
kalácsnak omlós éhe bennem
mégsem ettem hogy úgy ne faljak
az égi máz csak móka rajtam
ősök sírjára domborultam
vigyáztam rám hogy meg ne haljak
mégsem ettem hogy úgy ne faljak
hogy meg ne halljak rám vigyáztam
gondolva még nagyobb telekre
hóekét tettem képletekre
sziromajtót magamra zártam
hogy meg ne halljak rám vigyáztam
ajtót s szirmot zártam magamra
próbáltam épen s fércesedve
voltam sorsom és ellenterve
mégis maradtam istenbarma
ajtót s szirmot zártam magamra
sisakrostély résén kinézek
de nincsen már vitézi torna
libasült helyett sercli s torma
a főfogás a népi étek
sisakrostély résén kinézek
és hallom hogy nem én kiáltok
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-19 19:38:26
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-19 19:43:28