Hogy az asztal
műtő és nem bonc,
hogy a helyiség
szoba és nem kamra,
hogy a gép
éltet és nem fagyaszt,
hogy a fekhely
ágy és nem ravatal,
hogy a könnyek
aggódók és nem fájók.
Kettőegész-kilenctized
centiméterre a szívemtől,
hogy e gondolat
papírra és nem kőre,
általam és nem nekem.