Szigeti György
Posztmodern
Legyen bátor az, aki
szűrt leveket mixel –
a Poszt Modern nevű hajón
ő tudja, merre bliccel.
Szövege gondolkoztató
merész, modern poézis –
gebedjen meg az olvasó,
a bunkó, csak azért is!
Mert a szellemi elit
nem aljanépnek firkál –
tudatos, mint a libidó,
egy aszpikos hidegtál,
és elvont, hiszen bonyolult
társadalomban élünk,
amit leírni úgy lehet,
hogy szavakat cserélünk,
illetve, összekeverünk
mindent, ami világos
addig, amíg lassan
sót kíván a lángos.
Nehéz az együgyűeket
hozzánk emelni, várni
a maflák siserehadát,
s észérvvel eltalálni.
Új olvasó kell, másmilyen
olvasási szokások –
aki verset akar érteni,
vagy telhetetlen, vagy álnok.
Egymásnak írunk, haverok!
Ne legyen populáris
semmi, ami posztmodern –
történelem ez máris!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-17 16:54:28 Utolsó módosítás ideje: 2011-05-17 16:55:32
|
|
|