Fél hetek
Ennek a napnak már teljesen mindegy,
most megkeresem az okokat.
Nem leszek hazug, csak óvatos, mint egy
kezdő tolvaj, ki csak lopogat.
Siettem, mielőtt mások becsukják,
éjszakáimban őt kerestem.
Halált akartam. Feltépni a csuklyát,
látni a gödröt a szemekben.
Betűkből toborzott véres sereggel
üldözni vágytam, de ilyet nem,
hogy mindig, ha végre felráz a reggel
egyedül bámuljam - ijedten.
Másnap a szerelemmel bújtam ágyba,
sokat ígértek a kezdetek,
de bókja közben csak neki volt lágy: "Ma
kimért vagy kicsim és reszketeg."
Ismerős, ahogy az óra ciripel,
és a beállított fél hetek
majd csendben csörögnek, lassan hiszik el,
még szerethetek és félhetek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-14 19:14:50
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-14 19:14:50