Nem vagyok kétségbeesve?
Hogy miért nem vagyok kétségbeesve?
Mert élek, mint a tengerben a hal.
Ha meggondolom, gondom éppen lenne,
és van is, ami újra felkavar.
A kétségbeesés nagy luxust jelent,
én a puritánság híve vagyok,
pazarolgasson az, aki lépre ment,
csalódásai így lesznek nagyok.
Csalódásaim az égbe nőnének,
ha nem vigyáznék csalódással is,
nem fognám vissza az ingyenélőnek
a túlburjánzó, olcsó vágyait.
Adott a semmi, köbre nem emeltem,
hűbele módon, telhetetlenül,
így már korán a birtokomra leltem,
és elégedettségre legbelül.
Az ember sokkal többet tud magáról,
mint amennyit meg tud még érteni,
az igazság ne legyen olyan távol,
mint a végzet, ha kezdetét veszi.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-14 10:06:39
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-14 10:06:39