kismagyar (jav.)
Az Urál hegységnek lába
belerúg Európába
kiáltják, ott a gól
Állítólag nem szerencse:
ázott a Kárpát-medence
áztatja alkohol
Túlszárnyalták már a gólyák
e luknak a kultúráját
messze, sőt, messzire
hagyták el és majd kihordják
a kavicsokat a gólyák
egy másik semmibe
Kéne már egy új gyorsvonat
ami már előre tolat
a szél az arcba csap
Kiszellőzött Énnel látja
a haladó vonat-labda
a szerény célvonalt
De itt
Elengedhető érzésekkel
hívnak vissza és engednek el
még szűnös szűntelen.
Szóval
Kéne már egy metropolisz
hol az őrség súlytalan, hisz
a bűn az bűntelen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-13 23:53:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-13 23:53:25