Ég-belépő (jav.)
(szürrealista festők ihletésére)
elindulok
holdkóros mély fekete éjbe
csillagra tűzni kedvet
felhőkön bárányt lovagolok
hóbortos figurák
köröttem lebegnek
egyik kezében ecset
égre épp hegedűst fest
másik bajszát
fehér virággal díszíti
földig érő lábú
elefánt követi
és annak ott karját
nő fogja
oszlopok között
égnek álló hajú
meztelen viaszfigura
megállok
a bárány bégetni kezd
talán megijedt
pedig
csak a hegedűs száll
lefelé a földre
* Chagall, Max Ernst, Dali
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-10 19:21:56
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-10 19:22:55