(kéne...)
Egy köz helyet kéne
keresni vagy helyenként
a közt. Egy ülést a nézőtéren
hol a bársonyszék tapintása
az ujjbegyben köröz.
A függönyök szétrebbenése
ablakot nyit bennünk. Ki-be jár
rajta a színdarab, a szélcsend
közeiben átfúj felettünk
Ophélia panasza.
Egy tájat kéne keresni.
Tekintetre feszített festményt.
Csontkarú fák imát horzsolnak
az égre. Madarak árnya hull
sötétlőn a földre. Vérző
sebből ömlik az alkonyat.
Atlasz vállain csillag álma
pörög. Egy tájat kéne
keresni a csukott
szemhéjak mögött.
Önmagunkat kéne keresni
színdarabban, tájban.
Összekulcsolt kéz
szorításában. Megmérni
a széttárt idő szárny-
fesztávolságát s a kolibri
röptének periódusait.
Derülni poharak véletlen össze-
koccanásán. Csendbe foglalni
elguruló szavak koppanásait.
El kéne indulni egy hangya
lábnyomán.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-09 16:26:40
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-09 16:26:40