Három majom
Nem látok, nem hallok, nem beszélek,
akár a három bölcs majom,
pedig semmi bajom, csak azok a vágyott fények
nem ragyognak be az ablakomon.
Ezért sötétben élek, mint a gyűlölet,
de néha ügyetlen imákkal elvergődöm az égig,
ám hiába, ha szemem helyén összegyűrt üveg,
olyan kusza búzazöld, amit a szél vert végig.
És csak csend, csak csend és a semmi,
sercenő gyufa lángjaként bágyadtan billegek,
vajon Istent vagy téged kell-e jobban szeretni,
nem tudom, lehet, hogy széttépem szívemet.
Számat bevarrta az utolsó szó megkésett joga,
vagyok a gyönyörű mostoha, se apám, anyám,
szép arcod mosolyától dőlt rommá Sodoma,
én nem láttam, nem hallottam, s nem beszélek róla,
majd egyszer talán.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-07 18:17:50
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-07 23:05:26