Salamon kulcsai
Kékesi aznap tíz perccel korábban ment haza,
mert meg kellett mutatnia az albérlőknek a lakást.
Pedig nem is akarta kiadni, csak valaki megadta a számát.
Kékesi megkereste a kulcsokat, és sajnálni kezdte magát.
Sajnálta a fotelt, ahol olvasni szokott, és szellemekkel
társalogni. Sajnálta, és sajnálta magát.
Egyszer a fotelben ülve olvasta a Bibliát, és egy
angyal olvasott vele együtt, a válla fölött átnézve.
És látta a megszokott bútorokat, ahogy majd átrendezik
az új lakók.
Majd, amikor kiköltöznek, és Kékesi megint birtokba veszi
tulajdonát, visszatolja a szekrényeket, az ágyat, az asztalt, és
a széket, megint az erkélyről nézi majd a platánokat,
mély lélegzetet vesz, és miután kifújja a levegőt,
rágyújt majd egy, az apjától örökölt cigarettára.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-07 11:12:33
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-07 11:12:33