Szigeti György
Magával nem küzd soha
Éljen, aki sokat él,
másoknak is jót remél,
virágokat kötöget,
utazik menet-jövet,
nem egy céltalan hajós,
soká lesz még porhanyós,
nem haverja a halál,
sok hasznosat kitalál,
nem rabja a szerelem,
szerelmes, nem esztelen,
ég a háza legbelül,
de az nem látszik kívül,
akit szeret, elfelejt,
balra, jobbra sose lejt,
párja az időzavar,
hogyha fázol, betakar,
gyengéje: irodalom;
lenn a bányajáraton
vak ló húzza a szenet,
szereti az életet,
így valamit ő csinál,
minden nap nem kalapál,
„színes bőrű” a legény;
látszik, mint a költemény,
mint a kilengései,
lángésznek eredeti,
költő és nem ostoba,
magával nem küzd soha.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-04 10:49:58 Utolsó módosítás ideje: 2011-05-04 10:49:58
|
|
|