Egy bátor pipacs
Van az úgy, hogy mennél. Jobban nem erőlteted,
annál előrébb leszel vele.
A pipacsok meg vagánykodtak, mint én szoktam,
szóval tartották a búzakalászokat.
Azok pedig jót nevettek.
Egy bátrabb pipacs meg is jegyezte;
- látod, én vagyok piros, te pedig sárga,
mégis te pironkodsz most, Sára.
Kombájnokban végződő szörnyű tervek,
ez az élet csak, ha valakiket lelegelnek,
de mégis, míg hagyták, volt itt piros pipacs,
sárga búza. Jót nevettek, azt, hogy mi lesz, csak én tudtam.
Ha arra járt a mezőn a szóbeszéd,- mi az a nagy gép,
mi végre ez a nagy fogaskerék?
- megkérdezték. - Az a jövő, - mondtam -,
ujjászületés.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-28 11:47:47
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-28 11:47:47