Kötés (módosított)
Ilyenkor már unalmas az ősz
tompák a színek és
talaj menti fagyok tarolják le a kertet
a krizanténumok fejét megcsípi a dér
hullnia kell még
néhány makacs barna levélnek
az ablak előtt rázza a szél
a mogyoróbokor ágait
a kandallóban begyújtom a fát
hűvösek az esték
a kanapé sarkába kucorodsz úgy kötögetsz
a szemüveg orrod közepére lecsúszik
téblábolok körülötted
céltalanul matatok motozok
mígnem a polcról leveszek egy kötetet
és lábadhoz telepedve
lapozgatva hátra előre
néhány verset felolvasok neked
fejből is tudom némelyiket
öreg Cyránó
így vallok szemérmesen szerelmet
megmosolyogsz megsimogatsz
aztán a gombolyagba tűzöd a tűket
a könyvet becsukom leteszem
lángok fénye táncol a falon plafonon
hajadon kezeden a kötésen
fejemen
mígnem már csak a parázs hunyorog vörösen
Ó Istenem!
A parazsat és a kötést is
köszönöm
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-27 17:05:13
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-09 12:04:54