A pantalló
A tengerparton lobogott a sós szélben,
egy napcserzette kóckötélen.
Gombjait letépték az évek,
bokáján vérfoltos teniszcipő.
Egy férfi hordta az öbölháborúban,
majd dundi kisfiú, felhajtva szárát.
Beletörölte lekváros kezét,
felhőn szúrta bottal az eget.
Minden nyomot hagy itt.
Városszéli szellemidéző gyárak hátán
füstalakban szálló lúdrajok.
Kiugrott a startnál a század,
rajtpisztollyal a múlt hátba találta.
Néztük az összes Rabszolgasorsot,
a járókába beszitált a hó.
A földúton teszkós szatyorban
három vinnyogó macskakölyök.
Vízzel telt lavór a táj.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -
Feltöltés ideje: 2011-04-27 17:02:29
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-27 17:02:29