Kereszt a Golgotán
"És kiáltván Jézus nagy szóval,
monda: Atyám, a te kezeidbe
teszem le az én lelkemet.
És ezeket mondván, meghala.
Lk. 23. 46."
Uram Jézus miért tetted ?
Miért adtad oda lelked ?
Ártatlanul megszenvedted
Bűneink magadra vetted.
Elárult szeretett néped
Keresztfára küldött Téged.
Feszítsd meg - et kiáltozva
Gúnyolódva, átkozódva.
Megbocsátó türelemmel
Földöntúli szeretettel
Néztél le a Golgotáról
Búcsúztál el e világtól.
Megtagadtak tanítványid
Elhagytak a barátaid.
Semmivé lett minden szavad ?
Isten fia, védd meg magad !
Ne halj kínnal miérettünk
Ilyet mi nem érdemeltünk.
Uram Isten mit vétettünk
Hogy a fiad halt meg értünk ?
Betlehemnek Szent Szülötte
Bűneink magára vette.
Elvégeztetett ! Szólt végül
Jelezvén, Atyjához készül.
Vérző fejét lehajtotta
Megszűnt szíve dobbanása.
Beteljesedett az írás
Bibliai prófétálás.
Golgotán áll még a kereszt
Krisztus testét ne ott keresd.
Atyja jobbján ül a Mennyben,
Földöntúli dicsőségben.
Zirc, 1997. 09. 27.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.