Mely úton Hozzád
mely úton jutok el hozzád
hiszen térképen nincs jelölve házad
országok közt nincs hazád
sokáig gondolkodtam milyen nyelven
is szóljak hozzád mert én csak
magyarul tudok s nem tudom
te érted e bár értened kell úgy hiszem
illik ajándékot vinni a vendégnek
becsomagolni szépen díszesen
de azt hiszem ez olyan gesztus lenne
mintha nem ismernénk oly jól egymást
s tényleg hogyan is csomagolhatnám be
őszinteségemet s tiszteletemet Neked
sejtem merre kell mennem
de nem tudom otthon leszel e
úgy gondolom otthon kell lenned
most nem nincsen semmi különösebb
vágyam beszélgetni szeretnék csupán
veled kötetlenül és bátran nem tudom
haragudnál e rám ha megkérnélek
had simítsam végig hárfád
minden dallamot játszó szálait
talán értenék is hozzá
s megérteném mily nehéz is lehet neked
megtalálni sok hazugság közt
a becsületeseket
barátként jöttem hozzád
nem kérni szeretnélek
ajtód előtt állok közben megérkezett
a tél is leverem vállamról a havat
most egy kis ideig ne szólj semmit
szeretném kitalálni szavad...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Felismerés (-, -)
Kiadó: -