Szigeti György
Harcolni már nem fogok
Harcolni már nem fogok,
hallgat az ágyútorok,
hideg a cső, nem tüzel,
nem cserélek senkivel,
akinek van mersze még,
zászlót tűz ki a vidék
szétrobbantott falain,
riogatnak álmaim.
Mint száz évre büntetett
siheder, makacs gyerek,
lesem magam, hogy bírom,
hogyha nem lesz oltalom.
Félek, a kín megaláz,
kiül arcomra a láz,
mint a különbüntetés,
(nincs nálam se tőr, se kés).
Ülök zárkámban magam,
hazámban is hontalan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-19 12:38:44 Utolsó módosítás ideje: 2011-04-19 12:38:44
|
|
|