A bőr barnán fedi be
és
követi csodás íveit,
kanyargós tájait
a tavasz-üde testnek.
Mi szem-szájnak ingere
összehordva isten által,
s tetézve
gyönyörű halmok párjával
és
a buja domb alatt élő
harmatos vizű kagylóval,
amit
nyílani vél
izzó
tekintete
a
vágynak