Rárepülés
Messziről kezdeni,
ahogy sólyom és áldozata.
Messziről, ahogyan
Isten vadászik emberekre.
Távolról, ahogy a szerelem
beleszagol az égbe,
pedig csak pézsmaszag volt.
Messziről kezdeni,
az odaérés reményével,
a csillogás másnapján,
amikor a túlélés
sokat levon az egyszeréltből.
Messziről kezdeni,
ahogyan test és lélek,
amit ha nyakonragadunk – anyag.
A csillagok felől kezdeni,
hátha hull porukból,
ami emlékezni kezd,
közbeiktatja Istent,
csodál és csodálkozik.
A szépségtől kezdeni,
ahová sosem érünk,
meg a jó és igaz felől –
talán visszatalálunk.
A keretek felől,
mi szabadságunk záloga,
fölnövésünk, kitiltásunk
ősi helye – onnét.
De elkezdeni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-17 01:22:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-17 01:22:57