A lehetséges múlt
Ma későn ébredtem. Azt mondják, minden hiába,
már forognak a centrifugák. Összekevernek múltat,
és jövendőt. Csak a kapun a sötétség ne jönne át.
Leszálló korban élünk – mondtad. A választások
éjszakáján, apádtól örökölt fegyvert szétszedted, és
összeraktad – így talán nem érhet kár.
Veszélyes üzenet tört át a tűzfalon,
elkezdődött a kódok feltörése,
ez a tavasz nem rokon semmivel,
és lehet, hogy ezzel még nincs is vége.
Mi mérjük az időt, vagy az idő minket,
siker, kudarc, egyként semmivé lesz.
Párizs lángokban – persze, még sosem
voltam – néha a látnok is téveszt.
Platon szerint kilencszer vissza, aki vissza,
hiszen az égben mindenki maga választ,
de ha tizedszer is elbukik a földön,
nem marad más, mint az utálat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-16 19:56:00
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-16 19:59:42