Vetkőzés
Vetkőzés
Ingeim alatt szél motoz,
csillagot gombol rám az éj,
tincseimen kócol a fény,
rá ezüst tücsökdalt bogoz.
Fák karja metszi zsebemet,
széttört porcelán holdsugár
hajtogat szoknyám fodrán:
selyem-érintést, csipke-szerelmet.
Gubózó csend árnyékában
félbevágott mozdulat, két-
rét várakozik benned a tét:
ujj-merevében, köröm-lapulásban.
Pőreségem láthatod már,
de sosem érintheted:
szavak pajzsa mögött védett -
átlátszó vagyok, de szilárd.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Helikon, 2011.
Feltöltés ideje: 2011-04-09 13:17:58
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-09 13:17:58