Csak egy felirat
Csak egy felirat marad utána,
nem érheti el átok, se hála,
nem érheti el a sietős sem,
mert ő vigyáz ránk, ő az őrszem.
Mint a gondolat, megfoghatatlan,
emlékben él száz, ezer alakban,
hős, mert legyőzte önmagát is,
soha nem várta London, se Párizs.
A halálával nem lesz itt bánat,
csak végleg vége lesz a világnak,
ami felépült, leomlik benne,
embersejtekkel lesz eltemetve.
Veszélyes gondolat, hogy nincs tudat
anyagon kívül, mert lehet; igaz.
Kevéske hamu vagy por maradhat
az elkövetkező pillanatnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-08 15:23:16
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-08 15:23:16