nagyanyám
sehogy sem állt kötélnek azt még megtette
hogy újpesten az árpád út 50 alatt mutatkozzék
ha már olyan szépnek mondják őt sellei károly
fényképészeti műtermében megörökítendő ezen
állapotát hozzámenni ahhoz a pesti emberhez
aki igen vagyonos család sarja semmi porcikája
nem kívánta mert az ő akarása abony ismert ikreinek
egyikéhez fűződött a jáger pistához még akkor is
amikor ennek hallatán terék julianna szülei a kitagadást
emlegették s akkor is amikor testvérnővérei is azt
sugdosták az ő fülébe hogy meg vagy te hibbanva
juli s akkor is mikor mulatósnak és részegesnek mondták
az én szilaj nagyapámat s akkor is ha lakásuk három
kilométerre lett a településtől a törteli úton s akkor is
mikor minden vásár idején kétnapi tivornyázás után került
haza miközben hét gyerek várt a vásárfiára és akkor is
amikor a lovak megérkeztek az egyik ilyen vásár után
de nagyapám már nem volt a kocsin aztán nagyanyám
meg az első szülött leánya felpattantak a bakra és figyelték
hol eshetett le a szeretett ember s a vasúti síneknél rá is
leltek fel is vonszolták a kocsiderékba és megérkezvén
bevonszolták a kiskonyhába ahol már egyedül rótta ki
nagyanyám keze ügyében lévő ostorral a büntetést s még ha
ütötte vágta is a háládatlan teremtést akkor is ő kellett
mindhalálig
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-08 11:47:41
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-21 14:30:21