Targoncás Pista
általános
Pista a legjobb targoncás, kap is bőven visszaigazolást,
ő megalkotta magában a mennyországot, bár nem tud róla.
Igazságos szerinte a világ, akik szenvednek, rosszul dolgoznak.
Azt szeret,i aki rá hasonlít, szellent hangosan, büfög boldogan,
és a raklapok tényleg művészien mozognak.
Szünetben mindig cigarettázik, és közben, mint cigarettafüst,
szállanak a faviccek; az értelem hátában késeket forgatnának.
Több ő, mint más; ő a legjobb targoncás, tanulókkal versenyez,
igen, oktat is ő, nekem nem is fájna, ha nem mutatna rá másra,
csak a targoncásságra. Majd, ha annyira jók lesztek, mint én,
egyedül is megpakolhattok egy kamiont! -mondja, közben köp egyet,
szellent, nevet egy jót, és már nem is targonca, hanem egyenesen Isten tüzes
szekere, és nem szereti a napot, mert ha belesüt a szemébe,
mem látja a raklapot. Hétköznap is munkaruhában jár.
7kór kezdődik a munka, de ha 6kór ő már targoncán van,
és tovább marad, bejár szabadnapján,
eltöröm a lábad, -mondta a kollégának-, ha nem
veszed le a kuplungról a lábad,
de sokszor indultam, hogy megvárom és szájba verem,
no de megyek is, és meg is teszem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-08 08:55:40
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-08 08:55:40