arckönyv (facebook) - 2. vált
Fehér-sötétkék, patyolat-azúr, frivol-családi platty/form
odagöncölt életekkel feltöltött profil garzon panel-boly
(book)szájakba adott köznyelven forgó cookie gyűjtemény
profilkép (fene)gyerekek, tömeg, gyártás, demokrácia
frissítésre készül a mosoly és a komplexus csendéletek
megy a „toysz egymás fejére, de tagadod“ sztorizás
képernyőre plakátolt on-lányok pózolnak deréktól mell-felé
mert megosztották őket három az egyben és ez hírértékű
a családi kör elnéző, ha klavia-túrára indul s akupresszúrás pontokat
püföl a billentyűzeten – mindenki sajnálja –, persze, a család: terápia
az érintőképernyős életekből már a mobilon is ki lehet szállni
ha a légtérben barátokra számítasz, senki sem vágja fel miattad a kábeleit
a pénz beszél és telik az időre is, de itt belőled senkinek nem elég
szó nélkül lehetsz gátlástalanul magányos, egyetértésben, mindenki szeme láttára
ha kultúrára vágysz, garantált az etetés, szellemi egytálétel mindig kapható
többfajta menüben, személyre szabott, friss marketing golyócskákból
ha lehet, online önmegvalósítasz – bár akit a világból kirekesztenek és tényleg zseni
az nem punk lesz, hanem József Attila, de – te más vagy, mint a többiek
végre lett vallásod, a magyar celeb-tudatú hívők közösségének tagjává nőttél
kirakat szentként büszkén és kifejezéstelen arccal viselheted a tv egyenruhát
neked is van átlőhető, arcod, lábad, kezed, melled, köldököd, lelked,
vigyázban álló bulvárfrizurád, egyéniség-napszemüveged, ezt már mindenki tudja
de helyi-érték válságban vagy, kuckódba csomagolt életed olvadó bon-bon
a nagy Egészben, s ha lecsöppen lelkedről a csokimáz, a tömeg felnyalja érzéseid
képcsőbe sűrített szabadságod négyzetméternyire szűkült boldogság,
s ha nem figyelsz, kósza értesítőkből sem szerzel tudomást a magányról:
a héten hat ismerősöd ünnepli a születésnapját
a tiédet általában senki – legyél te az első az ismerősök közül
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-07 19:44:58
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-07 19:44:58