A csillagok után
A csillagok után,
mielőtt szétszóródnak a bojtorjánok,
mielőtt kedvemet szegnék
a nyelvembe ragadt szilánkok,
megfulladt vízirózsákat
ápolok
szorgalmasan.
Hasam
ígéretekkel van tele,
élteti életrevalóan
a mecénás napokat,
s a napos mecénásokat.
Így poháron keresztül
valami vallomásra bíró
hazug manó
ösztökél,
hogy szellemes legyek.
Az nem jó,
ha dialektikáról,
vacak kis rózsafáról
énekelek -,
csak dolgozni kell.
Szilaj szelekkel együtt röhögök
a megkésett alliterációkon,
amikor sírni volna kedvem.
Letelepszem
házilag készült kemény szerelmemre,
amikbe
lábukat törlik az érzéketlenek,
s a betegek
ráköpik remegő reményeiket -,
a csillagok után
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-03 08:14:03
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-03 08:14:03