Égő áldozat
A Feneketlen Tónál,
a Park Hotel Flamingó előtt,
vasárnap délután
benzinnel lelocsolta
s fölgyújtotta magát
egy gatyás-galamb.
Mit akart ezzel?
Senki se tudja.
Az esetnek négy tanúja volt:
három kukázó férfi,
és a szállodaportás, kik
mindaddig dermedten álltak,
míg a galamb testéből
kis szürke kupac
nem lett.
Régebben rigókat, szarkát,
néha még ölyvet is lehetett
erre látni,
mondta egy kukázó a másiknak.
Hát igen, igen, már csak a
galambok maradtak
nekünk mutatóba,
válaszolt rekedten amaz.
A szállodaportás eltűnt
az épületben, még a végén
neki kellene összesöpörni.
Szerencsére erős szél fújt
aznap
a Feneketlen Tónál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-31 17:24:08
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-31 17:26:08