Bõrre vésve
a verset hová írtam?
tejbe ujjbegyemmel
ízbe nyelvhegyemmel
morzsába harapással
égbe lélegzéssel
vonzásba taszítással
emelkedésre bukással
köldököd sóhaj kanyarára
mezőről fűszállal
vagy egy elhagyatott szoba
még elhagyatottabb ágyában
az ágynemütartóban
a lecsukott szemhéjú falvédő
mentségtelen számonkérő
vésett arctekintetére
szembetükkel bőrre vésve
írt szavak iramlanak
mint vészre riadt vadak
és így se tudod soha elolvasni
a paták fűtaposását
medredben folyóm folyását
üres barlangba dobott kavics kongását
mert az olyan mintha nem is
lenne szó
mert az olyan mintha ez a világ
nélkülünk
reggel boldogabb
este boldogtalanabb volna
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Lassú Felhõcsapás (-, -)
Kiadó: -