Szeszélyes töltöttség
vasárnap száraz villámlás
bíborrózsaszín volt az ég alja
mintha emlékképek villantak
volna fel bombázások lettek volna
hétfőre sár volt és március
vége belvíz degeszre dagadt
fűcsomók rossz álom mélyre
ásott gondolatok
aztán tegnap az hogy látott
a kocsiból és köszönni illett
bár igaz le sem tagadhatnám
azt a majdnem másfél évet
úgy elsétálni nem nézni semerre
keddre tavasz lett teljesen a
városház téren napozni lehetett
volna elégedetten lefestett
volt az ég alja lassan kortyolt bor
in vino veritas tiéd
Isten a bírám enyém
nevünkön mi írva van
mára ismét hó hullt
szerda van eszembejutott az
az este mikor tébláboltam
magamban a hegyen
gondolataimmal
gondolataimból
kiutat keresve
bár lenne a maradék
tiszta őszinte tél
szívesen elviselném
mint lányt ki mosolyogva
letérdel száját kitátva
izgatott hévvel
bár lenne a maradék megállt idő
10 perccel 4 előtt
hogy ne kéne mozdulni
semerre legalább egy
ideig maradni egy helybe...
döntse el hogy mit akar
végig a hólepte hegyeket
viselni egyszerre hideget s
meleget veled s nélküled
nem lehet
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Galambröptetés tavaszig (-, -)
Kiadó: -