festmény (1.)
hónapok óta dolgoztam rajta,
még ki se száradt a vásznon a festék,
egy unatkozó délutánon rátenyereltél,
és most törölgeted maszatos kezed
a nadrágodba, bosszankodsz, hogy nem jön le,
marad a festékben a meggondolatlan mozdulat,
éjszakáink harsánysága, tenyered melege,
az acetonos víz, veszélyes örvény a lefolyóban,
fuccs vége,
a semmi végleg benyeli az egészet,
monoton vízcsobogásban oldva,
ujjaim labirintusvonalaiban pedig marad a kép,
üres óráimban, jobb híján, megfestem a szivárványt,
Pénelopé avantgard,
reggelre visszatörlöm egyenként minden színét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-23 17:21:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-23 17:21:09