Tavaszérintés
hozzá szeretnék érni a tavaszhoz
mint kereső kéz egyensúlyhoz
mint vágy illathoz
mint kóborló kutya
reggel vissza házhoz
leszegett fejjel
bocsánatért
hozzá szeretnék érni a tavaszhoz
mint sóhaj lágy vállhoz
mert olyan tiszta fehér vagyok
mint a hó
így kéne most már elolvadni
és újjászületni
kereső kézből váltva
odaadó tenyérré
elrebegni vétket mi nem
vétek s nem volt enyém
csak azért elmondani
nyakadhoz mindent
mit lehet s mit sohasem lehetett
válva odaadó tenyérré
hogy az a sokminden szívemen
ne legyen többé
s várni hogy megbocsáss
miről én nem tehetek
én már úgyis megbocsátottam
mindenért mi már
s még nem
de elkövettetett
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Galambröptetés tavaszig (-, -)
Kiadó: -