Februári reggel
összetett két tenyér
volt végig a járda
mellett a hidegtől
levetkőztetett fasor
ágain károgó furcsa
fekete termésként
egy lépésemre
száz meg száz felé
reppenő rémként
a városi melegre
befészkelt varjak
mint összesúgó bűnözők
kik vért akarnak
és fejem fellett szállnak
szállnak mint csalódástól
zaccossá vált gyermeteg
vágyak és kárognak
furcsa képeket máris
szétnyílt a tenyér
és sűrű kitárt kar lett
belőle a homály
seperte ifjú reggel
mégis szívében reménnyel
mint a szerelmesek reggel
magáról mindent levetve felkel
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Galambröptetés tavaszig (-, -)
Kiadó: -