Téli ködért bûnös tócsa
mintha valami jóságos
öreg tündér járt volna
házias barátnőjénél
s onnan házitejet hozott
volna de az úton egy
jeges tócsácska
megtréfálta volna olyan
ez a kora este friss
illatos tejjel van összelocsolva
és még mintha ez a
jóságos öreg tündérke
megharagudott volna
arra a tócsára
a maradékot is össze-vissza
pocsolta
játszótérre
ütött-kopott talicskára
libegő hintára s mintha
összelocsolt szárnyacskáikra
mérgesen mutogatva
fekete rigók
csiripelnének kérdőn
bosszankodva valami jóságos
öreg tündérre szólva s
közben nevetve olvadva
folyna meleg tejben ázva
a téli ködért bűnös tócsa
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Galambröptetés tavaszig (-, -)
Kiadó: -