Rotyogott a júliusi aszfalt,
zúdult a fekete zongora,
folyóméterekben a dolgozó nép
és ontották boraikat
a külvárosok laboratóriumai.
Elfüstölt hazajárókat,
látleleteket okádtak.
Hinni kellett volna,
talán az enyészetben.
Reklámozta egy utcára került tévé.
Árnyék alakok bogarásztak benne.
A föld alvó lelke rájuk se sandított.