A házi bácsi ötvenhatban, állítólag lopni járt.
Maga után vonszolva egy praktikus kis taligát.
Jóval később, hetvennégyben, irigyelte szőlejét.
A budi felé meg-megálltam, s lehugyoztam a tövét.
Tömött fürtök között éltünk, nem volt szabad metszeni.
Azért csurrant-cseppent néha. Fukar volt, de nem zseni.