ajtón szökik
az ajtón szökik úgy be a macska
mint fejembe a forradalmacska
mert magyarnak lenni túl nehéz
(csupán torzít e kép s nem becéz)
s hogy kétezer után (tizenegyben)
magamból végre kiszerettem?
csak ne higgyek és ne is lássak
emberi arcot ragaszkodásnak
hisz magyarnak lenni túl nehéz
ha valaki magával szembenéz
mert belegondol és beleretten
hogy sohasem volt tehetetlen
s az ajtón szökik úgy be a macska
mint fejembe az irodalmacska
(míg ideges arcom lemosom
csak puha léptekkel beoson)
de macskának lenni? az nem nehéz
ha torzít a kép mert úgy becéz
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-15 10:27:15
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-15 10:27:15