A kis vakond
"Múltad helyébe jót várj."
Kút peremén az ótvar,
s hűvös fedezékben:
meztelen csiga.
Nagyapám és én,
ma döngő léptekkel
vakondtúráshoz megyünk.
"Jó napot!"
Kezemben félig telt vödör,
s a világ legtisztább vizét
kártevő homályba öntöm.
Kártevő sehol.
A föld iszik, paradox,
száraz pattanásai minden
gennyet benyelnek.
"Hahó, öcsi!
Anyámtól végleg elpereltek."
A vetemény másik oldalán
méhek zúgnak a nagyanyám
szoknyája körül.
Tarka, ősz angyal,
ki a fuldokló, iszkoló férget
gereblyével veri majd agyon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-13 11:22:05
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-13 11:23:36