kagylót is ...
Kagylót vettem, meg langusztát
a polip és kalamári mellé.
A kagyló, ha zárt – azt mondják,
forró vízbe kell dobni, hogy felnyíljon.
Kiszedtem a húst,
de micsoda erősen kötődött a
az ín a héjhoz!? vagy ínhoz a héj?!,
alig tudtam elválasztani tőle,
úgy kapaszkodott, olyan erősen,
pedig már nem is élt,
de még halálban se adta magát könnyen,
húsa pedig alig, szinte semmi,
ujjaim között lapult élettelenül, puhán.
Vajon tudta, hogy élt,
vagy csak történt vele az élet és a halál?
Lelke, ha volt egyáltalán.
a konyhám gőzébe diffundált,
akaratlanul belélegzem.
Így ülepszik tüdőm alveólusaiba;
királyi lakomának álcázva
a sumák halál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-08 20:38:58
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-08 20:38:58