Ezerszín varázs
Találtam egy doboz színes festéket,
mintha a fáradt táj tarka álma lenne,
mely aranyecsettel csap életet az égre,
hogy ne legyen sápadt a naplemente.
Nefelejts-kék, sárgásan ragyogó nyár,
gyíkhátfény-zöld és jéghideg ezüst ,
habosfehéren ringó almaág,
kormos boszorkánycsók, ha forr az üst.
Smaragd, mint tegnap a szemed,
és mélybordó, akár a szenvedély,
monoton szürke, se veled, se ellened,
metsző gyémánt, mikor tép a téli szél.
Rózsaszín felhők és sötét lilák,
homokvihar, ha délről érkezik,
színtelen sóhaj, mely ablakot kitár,
ólmos zsoltár, mert szívem veled vétkezik.
Óarany fürtök, penészes lomblepel,
dércsípte kökény hamvas bársonya.
Kegyvesztett bíbor, ha előtted térdepel,
az Úr minden bűnös temploma.
Haragos türkiz, zúgó tenger,
narancsszín fénnyel lenyugvó a Nap ,
acélsikoly, telve félelemmel,
ha a lomha ködben öl a tehervonat.
Rideg azúr a dermedt lázadás,
pipacsvörösen fortyogó vér,
éjfekete, hogyha nagyon fáj,
fásult pasztell, akár az üres tenyér.
Gyöngyházöröm, mint ajkad vonala,
kemence parazsán piruló kenyér.
Selyembörtön, szép hajad sátora,
a világ ezerszín' szirma Isten fején.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-07 09:25:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-07 09:25:25