Ördögszekér
Iringónak
Vadak, műtermi beállításokkal.
Mit akart velünk: csibész virrasztás?
Pikkelyes fogunkba fúrt kút s aranyhal,
köhögve röhögtünk, mint egy asztmás,
a megszentelés erején. Ki kéri
számon a lelken? Ti, mélybe szakadt
gyökerek? Léggömbök - májust félni?
Szúró hegyelevél, vér sem fakadt!
Boszorkány bogáncs, makacsul tagadsz,
te, löszpuszta-virág, velem maradsz:
pelyva pikkely ingatlan és ingó.
Messzi a két leszakadt kóró, ragyog.
Nagy rejtélyek tolják a színpadot.
Ametisztkék szemed volt Iringó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-05 08:25:46
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-05 08:29:52