A kurva enyészet
Jó lenne, ha zöld volna az ég, és kék a fű,
most túl egyszerű a világ,
a falu bolondját játszaná az egyetlen épeszű
ember, akit himbált már kötéllé sodort kender,
mivel rosszul értelmezte a hegeli dialektikát.
Mert csak magával állt szóba,
láttam, a kocsma mögött saját árnyának ágált,
majd megpróbált új eszméket rajzolni a hóba,
félte is a tavaszt e túlművelt paraszt,
vagy, hogy a részegek, tanait röhögve lepisálják.
Persze mindez csupán fikció,
valószínű, álmodta az egészet,
bár a felszinen ott lapul a dikció,
érzi, Ő a költő, hisz letelt a két-három emberöltő,
valahogy mégis elnyeli ez a kurva enyészet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-04 13:10:31
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-04 13:10:31