ó, anyám, ki a vécébe kanalaztál,
amikor fölkerestelek;
mit teszel, kérdeztem döbbenten,
s te végtelen nyugalommal
csupán annyit mondtál:
már megint főztem valami szart.
bölcsességed a metabolizmust
vonta kétségbe, és az egész
filozófiát át kellett értékelnem:
valóban, mire ez az egész
közjáték a konyha és vécé között.